Γιατί το joomla είναι το ιδανικό εργαλείο για μια δυναμική ιστοσελίδα

Γιατί το joomla είναι το ιδανικό εργαλείο για μια δυναμική ιστοσελίδα

Αν θέλουμε να κωδικοποιήσουμε, μπορούμε να σταθούμε σε 7 χαρακτηριστικά που κάνουν το joomla το πλήρες, ασφαλές και πολυγλωσσικό cms, ιδανικό εργαλείο για την κατασκευή μιας δυναμικής ιστοσελίδας, ικανό να ανταποκριθεί σε απαιτήσεις για πολύπλοκους δικτυακούς τόπους, ιστοσελίδες παρουσίασης, ηλεκτρονικά καταστήματα, εσωτερικά εταιρικά δίκτυα, κλπ.

Ευέλικτο, επεκτάσιμο και παραμετροποιήσιμο cms

To joomla διαθέτει, εκτός του core, πάνω από 8000 επεκτάσεις (για την τρέχουσα ασφαλή έκδοση του), που δίνουν τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε κάθε απαίτηση για ιδιαίτερες λειτουργίες, που επεκτείνουν αυτές του core.

Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες templates για τη διαμόρφωση ενός εικαστικού που θα ταιριάζει στο μήνυμα που θέλετε να επικοινωνήσετε με το κοινό σας.

Εχει, τέλος, ενσωματωμένη δυνατότητα τροποποίησης του εικαστικού και ταυτόχρονης χρήσης πολλών διαφοροποιημένων εικαστικών για κάθε τμήμα στη δυναμική ιστοσελίδα σας.

Φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης

Με την εγκατάστασή της εφαρμογής, μια ιστοσελίδα joomla ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των μηχανών αναζήτησης, μπορεί άμεσα να έχει search engine optimization, εισάγοντας metadata και keywords, δημιουργώντας διευθύνσεις-url φιλικές τόσο προς το χρήστη όσο και πρός τις μηχανές αναζήτησης. Κάθε μενού έχει τη δυνατότητα για μετα-δεδομένα, μετα-περιγραφή και ρυθμίσεις για τα search engines robots.

Με την εγκατάσταση του joomla, υπάρχει ενσωματωμένη εφαρμογή ανακατεύθυνσης - url redirection, ώστε να μηδενίζονται οι σελίδες που οδηγούν σε error 404 pages, κάτι που οι μηχανές αναζήτησης δεν συμπαθούν ιδιαίτερα.

Διαχείριση Χρηστών

Κάθε εταιρική ιστοσελίδα, ιδιαίτερα όταν αποκτά εύρος και διαστάσεις που ξεπερνούν ένα απλό blog, βρίσκεται αντιμέτωπη με την απαίτηση να οριστούν διαφορετικά δικαιώματα και δυνατότητες πρόσβασης των συνδεδεμένων χρηστών και διαχειριστών, ώστε κάποια τμήματα της ιστοσελίδας να μπορούν να τα διαχειρίζονται ή να έχουν πρόσβαση συσκεκριμένοι χρήστες.

Με την εγκατάστασή του, το joomla έχει αυτή τη δυνατότητα, δημιουργίας απεριόριστων ομάδων χρηστών, με συγκεκριμένες δυνατότητες και δικαιώματα στην κάθε μια.

Ελεύθερο λογισμικό - Ανοικτός Κώδικας - Open Source

Το Joomla είναι δωρεάν διαθέσιμο ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα, open source, που αναπτύσσεται από μια εξαιρετικά πολυπληθή και δραστήρια κοινότητα προγραμματιστών, διαχειριστών και σχεδιαστών ιστοσελίδων. Mε βάση την άδεια χρήσης του, διατίθεται χωρίς κόστος και θα είναι δωρεάν για πάντα, και θα είναι και ανοικτός κώδικας τόσο στο core, όσο και στις επεκτάσεις του. Απαγορεύεται να κρυπτογραφηθεί, τόσο αυτό όσο και οι επεκτάσεις του, και είναι ελεύθερη η τροποποίησή του και η χρήση του.

Ασφαλές cms

Η ασφάλεια του joomla αποτελεί προτεραιότητα για την ομάδα ανάπτυξής του. Κάθε πρόβλημα ασφάλειας αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και άμεσα.

Επιπλέον, με την εγκατάστασή του, το joomla ενσωματώνει ένα σύστημα πιστοποίησης σε δυο επίπεδα (two-factor authentication), όπως επίσης και ένα προηγμένο σύστημα διαχείρισης της πρόσβασης των χρηστών του, όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο σημείο.

Τέλος έχει ενσωματωμένες τις δυνατότητες ενεργοποίησης

  • της ασφαλούς σύνδεσης ssl, τόσο στο δημόσιο όσο και στη διαχείριση του joomla, και
  • του recaptcha, του μηχανισμού δηλαδή αποτροπής αυτοματοποιημένων επιθέσεων σε φόρμες σύνδεσης και επικοινωνίας.

Πολυγλωσσικό cms

Με την εγκατάστασή του, το joomla είναι ένα πολυγλωσσικό cms, που έχει μάλιστα επίσημα μεταφραστεί σε πάνω από 70 γλώσσες.

Υποστήριξη Joomla - Ελληνική Κοινότητα Joomla

Η ελληνική κοινότητα του joomla δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες, ενημέρωση και οδηγίες για το joomla στα ελληνικά, καθώς και ανταλλαγή γνωμών και προτάσεων, μέσω του φόρουμ.

Η Onscreen Web Services υποστηρίζει ενεργά την ελληνική κοινότητα joomla και τις δράσεις της, από το ξεκίνημά της, το 2005, και ο διευθυντής της, Άρης Ντάτσης, είναι ο πρώτος πιστοποιημένος από το joomla.org διαχειριστής ιστοσελίδων joomla - Certified Joomla Administrator.

περιληπτικά:

Είναι πλήρες, ασφαλές, πολυγλωσσικό, ευέλικτο, επεκτάσιμο, μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη δυναμικής ιστοσελίδας που ξεπερνά το απλό blog. Υπηρείες υποστήριξης joomla στην Ελλάδα από την Onscreen Web Services

 

έχει σχέση με:

 

Μην χάσετε κανένα νέο!
Εγγραφείτε στο newsletter μας
και μείνετε ενημερωμένοι
Joomla Certified Administrator
Joomla Hosting Provider
Joomla Business Support
Joomla Greek Community Support
JoomlaTalks 2019 Gold Sponsor
JoomlaTalks 2020 Gold Sponsor