Εξι ενέργειες για ασφαλές Joomla

Εξι ενέργειες για ασφαλές Joomla

6 "πρέπει" για όποιον ζητά να λειτουργήσει σε ένα ασφαλές περιβάλλον την ιστοσελίδα joomla του. Δεν είναι δύκολο, θέλει τον τρόπο του!

Αναβάθμιση παντού

Χρησιμοποιείτε πάντα την τελευταία ασφαλή έκδοση του joomla, αλλά και των επεκτάσεών του. Οι αναβαθμίσεις πρέπει να γίνονται το συντομότερο και, σε κάθε περίπτωση, μέσα στις πρώτες 48 ώρες, από τη δημοσίευση της νέας έκδοσης.

Ενεργοποίηση ssl

Ενεργοποιήστε την ασφαλή σύνδεση και για το δημόσιο τμήμα και για τη διαχείριση. Φυσικά, μέσω του cPanel, σε όλους τους λογαριασμούς web hosting της Onscreen Web Services,  μπορείτε να έχετε δωρεάν ssl και η ενεργοποίηση της ρύθμισης γίνεται μέσω της διαχείρισης του joomla.

Πιστοποίηση δύο παραμέτρων - Ισχυροί κωδικοί

Επιμείνετε σε πολύπλοκους κωδικούς, που πρέπει να τους γνωρίζετε μόνον εσείς, και να τους αλλάζετε τακτικά.

Επιπλέον, μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δωρεάν δυνατότητα που διαθέτει το joomla και να ενεργοποιήσετε την πιστοποίηση δυο παραμέτρων για την πρόσβαση στη διαχείριση της ιστοσελίδας σας.

Επιπρόσθετα, έχετε τη δυνατότητα μέσω του cPanel σας να προστατεύσετε το φάκελο administrator, με ένα επιπλέον στάδιο πιστοποίησης.

Τακτικά Backup

Πάντα πρέπει να έχετε διαθέσιμο ένα λειτουργικό και επίκαιρο αντίγραφο του joomla σας. Είναι απλή διαδικασία και σώζει από καταστάσεις δύσκολες και απρόβλεπτες. Χρησιμοποιείστε το akeeba backup για τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας για το joomla site σας.

Περιορίστε τις επεκτάσεις που χρησιμοποιείτε

Όσο λιγότερες τόσο το καλύτερο. Ειδικά όταν αναφερόμαστε στο joomla, μια εφαρμογή που με την εγκατάστασή της είναι πλήρης και, κατά κανόνα, χρειάζεται ελάχιστες επεκτάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, απενεργοποιήστε όσες επεκτάσεις δεν χρησιμοποιείτε. Θα εκπλαγείτε με το πόσες είναι.

Ενεργοποίηση του captcha

Η ενεργοποίηση του captcha είναι μια απαραίτητη ενέργεια - αντίδοτο σε τυφλές προσπάθειες πρόσβασης στη διαχείριση ή εγγραφής στα μέλη της ιστοσελίδας σας. Ρυθμίζεται από τη διαχείριση του joomla χωρίς να χρειάζεται καμιά επέκταση.

περιληπτικά:

Ποιές είναι οι βασικές ενέργειες που πρέπει να κάνει ενδιαφέρεται για την ασφάλεια του joomla site του; Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες υποστήριξης του joomla που παρέχει η Onscreen Web Services

 

έχει σχέση με:

 

Μην χάσετε κανένα νέο!
Εγγραφείτε στο newsletter μας
και μείνετε ενημερωμένοι
Joomla Certified Administrator
Joomla Hosting Provider
Joomla Business Support
Joomla Greek Community Support
JoomlaTalks 2019 Gold Sponsor
JoomlaTalks 2020 Gold Sponsor